Gotvach.bg»Съвети»Как да направим украса на мъфини?

Как да направим украса на мъфини?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да направим украса на мъфини?
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.

Тези симпатични малки кексчета мъфините са изключително вкусни и апетитни. Освен за приятна закуска или почерпка на приятели, когато са подходящо декорирани, те могат да бъдат една вкусна алтерантива на тортата.

Мъфините могат да бъдат покрити с различни видове глазура за мъфини, да бъдат украсени с маслен крем, нанесен с щприц или отгоре да бъдат залепени различни декорации, изработени от захарен фондан.

Глазиренето е изключително лесно. Една от най-приготвяните глазури е белтъчната глазура, която се приготвя от белтъци, лимонов сок, ванилия и захар. Две белтъка се разбиват на водна баня до получаването на пяна, постепенно се добавя около 130 г захар, 1 пак. ванилия и 3 с.л. лимонов сок.

Полученият крем се нанася с помощта на щприц, а по желание отгоре може да се поръси с шоколадови пръчици.

Ако сте почитатели на шоколада може да украсите мъфините с шоколадова глазура, за която са ви необходими 150 г шоколад, 2/3 ч.ч. пудра захар, 60 г масло и 1 с.л. сметана.

Шоколадът със сметаната и маслото се разтопяват на водна баня, добавя се пудрата захар и с получената смес се глазират мъфините. Рецепти за маслен крем можете да откриете на нашата страница. Той се нанася, подобно на шоколадовата глазура.

Приготвянето на украса от захарен фондан доста се доближава до висш пилотаж в кухнята. Заетите домакини могат да закупят готов фондан от по-големите магазини, като с него се работи като с пластелин.

Ако все пак решите вие сами да си правите фондан за декорации, трябва да си приготвите 1 с.л. желатин, 4 ч.ч. пресята пудра захар, ½ ч.ч. царевично нишесте, 1 щипка винена киселина и различни сладкарски бои. Желатинът се разтваря в студена вода, за да набъбне, след което се втечнява на течна баня.

Захарта и нишестето се пресяват на плота, в средата се прави кладенче, в което се налива желатинът и винената киселина. Замесва се меко тесто, което се завива с прозрачно фолио и се съхранява в хладилник. От него могат да се оформят декорации, които да се закрепят върху мъфините с помощта на малко маслен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен