Руколата е зеленолистен зеленчук, който все повече набира популярност и в България. Тя е богата на много витамини и минерали, затова нейния прием е препоръчван от много специалисти не само при деца, но най-вече от бременни жени.
Всички жени знаем, че бременността е важен процес, при който се променя тялото на жената, създавайки в себе си живот и за да се развие този живот правилно женският организъм трябва да приема голямо количество полезни вещества.
Много учени са доказали, че приемането на руколата по време на бременност спомага за правилното развитие на плода, както и за процесите, които извършва женския организъм.
Този зеленолистен зеленчук е с богато съдържание на желязо, магнезий, калий, калций, каротин, фосфор, витамини от група В и С.
Ежедневният му прием е задължителен за една бременна жена, за да приеме всички полезни вещества, необходими за плода и за нейния организъм. Той е най-популярен с употребата си в салати, комбинирани по различни начини или като част от салата.
Тя има характерния вкус на ядки, който комбиниран с пармезан и балсамов оцет придобива още повече вкус и се превръща във вкусна класическа салата с рукола.
Коментари