На нашия пазар свинското месо и конкретно свинската плешка е едно от най-разпространените меса на достъпна цена.
Със свинската плешка могат да се сготвят много вкусни гозби с месо (зеле и зелен боб са само два от многобройните варианти за сготвяне).
Много често голяма част от домакините предпочитат да го изпекат във фурната, например с ароматни зеленчуци.
Времетраенето на изпичането на свинската плешка варира според това с каква големина и дебелина е нарязана свинската плешка.
Обикновено това време е в интервала на 1-1:20 часа за получаване на вкусно и крехко свинско месо. Като може да продължи и малко повече, ако парчетата месо са на по-големи късове.
Трябва да запомните обаче, че вкусното и добре изпечено свинско месо се прави за по-продължително време на около 220 градуса. Ако искате това месо да има хрупкава коричка, най-добре го намажете преди изпичане с олио и по време на изпичане не поливайте.
Хубаво е да си овкусите свинското месо предварително с подправки (сол, черен пипер, червен пипер) и ги намажете с олио. В тавичката с месото се добавя 1-2 пръста вода и се изпича.
Коментари