Времето на варенето на агнешките чревца е около 45-50 минути, но при използване на тенджера под налягане времетраенето на този процес отнема около 25 минути.
Това, което трябва да знаем е, че агнешките чревца се варят в голямо количество подсолена вода, като тази вода трябва да се смени 2-3 пъти.
За по-добър вкус можете при последната вода да нарежете лук и морков (и други зеленчуци, по желание). Като повечето домакини препоръчват след като агнешките черва са изчистени, да се сплетат на плитка и така да се сварят (като тази форма на плитка можете да използвате, за да ги изпечете на фурна, намазана с масло и гарнирана със зеленчуци).
Изчистването е като при изчистването на свински черва.
Трябва много добре да се изчистят отвътре и отвън с пръчка или кукичка под течаща вода, след което се изплакват отново много добре и се оставят леко надути като балон да изсъхнат.
Сварените черва могат да се овкусят със сол и други подправки и да се консумират директно, но и стават страхотни в агнешки супи или изпържени със зеленчуци.
Ако обичате агнешко, пробвайте и другите ни рецепти за:
- дроб-сарма;
- или агнешко със спанак.
Коментари