Вредно ли е нес кафето?

Вредно ли е нес кафето?
Снимка: gotvach.bg

Кафето се отнася към тези напитки, които са обичани или предпочитани от почти всички. Те могат да бъдат под формата на гранули или на прах. Някой се ограничава до една чаша на закуска и за други малко кафе се превръща в почти наркотик, без което човек не може просто да работи.

Утрото на много хора започват всеки ден с чаша освежаваща напитка. Но малко хора се досещат, че ароматната чаша кафе освен освежаващия ефект може сериозно да повлияе на тяхното здраве.

Прекомерната консумация на кафе намалява тонуса на кожата, което води до появата на неприятни прояви и целулит върху нея. Главната съставка на кафето е кофеин, който е пристрастяващ.

Нескафето съдържа само 15% естествено кафе, всичко останало са примесите, с помощта на които тази напитка става много по-евтина.

В натуралното кафе се съдържа 50% по-малко кофеин, отколкото в разтворимото, така че хората, които го използват, не могат да се страхуват от пристрастяването. Като добавки могат да се използват овес, зърнени храни, люспи от кафе, ечемик, изкуствен кофеин и различни стабилизатор.

Нескафе е по-лесно и по-бързо да се подготви. За приготвянето на мигновено кафе се нуждаете само от самото инстантно кафе, чаша и вряща вода. Затова повече от половината от любителите на кофеиновата напитка са готови да пожертват вкуса и да използват съмнителен коктейл от кофеинови аромати.

Пиенето на кафе ще подобри благосъстоянието на човек, страдащ от ниско кръвно налягане, но в същото време не се препоръчва се за хора, страдащи от коронарна болест на сърцето, атеросклероза, бъбречно заболяване и други ,тъй като кафето съдържа и голямо количество смола бензопирол.

Потенциалните вреди от нескафето върху тялото не се проявяват веднага, а имат тенденция да се натрупва с течение на времето.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати