Руло Стефани се приготвя лесно и с малко усилия, само с помощта на готварска фурна. Съставките му не изискват специална термична обработка преди самата обработка във фурната, нито дълго време за печене.
Обикновено според мощността на фурната то се приготвя и пече за около 40 минути на 190 градуса в печка без вентилатор, а с вентилатор, времето за приготвяне е 180 за същия период от време, около 35-40 минути.
Понякога, ако рецептата или нашето собствено желание го изискват, може да се настърже кашкавал или да се поръси с галета и се изисква допълнително време за допичане около 10 минути плюс времето за изпичане на каймата.
Важно е, преди да поставите рулото Стефани в тавата и да започнете с печенето му, да се уверите, че сте го запечатали от всички страни, когато сте го навивали, за да не се развие при омекването на съставките, когато започнат да се готвят.
Съвет при печенето на руло Стефани е да постелите парче алуминиево фолио на дъното на тавата, за да си спестите мъките с търкането на тавата, след като се приготви.
Коментари