Крем Брюле е винаги подходящ избор за приготвянето на бърз и вкусен десерт вечер или когато ви дойдат неочаквани гости. Обаче същевременно този десерт е леко капризен и трябва да се готви с внимание.
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете перфектен резултат при приготвянето на този невероятен десерт.
1. Печете Брюле на ниско температура
Съставките на Брюлето лесно се обработват и не е необходимо да се пече на висока и силна температура. Печем обикновено на температури от 150 до 170 градуса. Не повече.
2. Овлажнявайте въздуха във фурната
Използвайте вода. Формичките, в които ще печете Брюлето, просто поставяйте в тава с вода или иначе казано - печете на водна баня. Така атмосферата във фурната ще се овлажни, за да се опече десертът по-добре.
3. Не печете Брюлето докрай
Хубавият крем Брюле е готов тогава, когато в краищата леко се е стегнал, а когато поклатим тавичката или самата форма, в средата си той е по-течен. Не бързайте да будите съмненията в себе си - когато е готов и сложим в хладилника, кремът ще се стегне.
4. Водата не бива да завира
Също и както при крем карамела, водата не бива да завира, още по-малко самият крем, защото се получават шупли. Не че няма да става за ядене след това, но нали се стремим към перфекционизъм и искаме да е красиво.
Коментари