Спагетите на трапезата винаги носят аромата и настроението на Италия вкъщи. Приготвят се лесно и ги обичат както малки, така и големи.
Една от стъпките, които мъчат домакините обаче при самото приготвяне на тази вкусна храна, е самото отцеждане на спагетите, след като бъдат сварени.
В гевгирите с по-големи дупки често спагетите се опитват да „избягат“ и крайчетата им се промушват от дупчиците и се накъсват или падат от самия гевгир. Не че е невъзможна и недопустима тази опция за целта, но има и далеч по-удобни и лесни.
По надолу ще ви разкрия два от моите метода.
- Първият и безотказен метод е гевгир, но може и с нещо като цедка. Има много такива по магазините и може лесно да се намери. По-удобен вариант е за лесното прецеждане на много повече храни, които са зърнени, като ориз например, и няма да ви се наложи да си купите такъв само за едните спагети.
- Другият вариант е с леко открехнат капак на тенджерата, в която сме ги сварили. Просто открехвате лекичко капака, на около 3 милиметра от ръба на тенджерата и придържате капака от двете страни на дръжките с помощта на хватки или ръкавици за топли повърхности, понеже безопасността в кухнята е най-важна.
Коментари