Как влияе гладуването на кръвното?

Как влияе гладуването на кръвното?

Лечебното гладуване е метод на алтернативната медицина, който се използва за лечението на различни заболявания и състояния. По отношение на кръвното налягане може да се каже, че периодичното гладуване е много полезно, защото намалява нивата на кръвното.

Лечебният глад трябва да се прилага правилно, защото в противен случай могат да се постигнат само негативни ефекти. Консултирайте се с лекар, който най-добре ще ви насочи към подходящият режим за вас. За страдащи от високо кръвно лечебното гладуване трябва да продължава 10-15 дни.

Лечебното гладуване не означава да се откажете от приема на всякаква храна, защото това може да е опасно. Един от най-разпространените варианти на лечебното гладуване е плодово-чаеният режим. Лечебният глад помага и при затлъстяването, което само по себе си е предпоставка за високо кръвно. Разбира се, ако страдате от ниско кръвно, нещата стоят точно по обратния начин. Гладът може да понижи допълнително кръвното, което е опасно.

Най-подходящите сезони за лечебно гладуване са пролетта и есента. Благодарение на гладуването се постига мощна детоксикация на целия организъм, изхвърлят се шлаки, токсини и всички отпадни вещества. Все пак трябва да се внимава и всеки, който е решил да приложи лечебно гладуване, е хубаво да се консултира със специалист. При някои заболявания и състояния гладуването е напълно противопоказно.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати