За колко време се отслабва без хляб?

За колко време се отслабва без хляб?
Снимка: gotvach.bg

Ако сте решили да сваляте килограми, първо, ограничете белия хляб. По този начин ще спрете приема на сол, всички солени и захарни изделия. Спирате да похапвате вафли, козунаци, солети, гризини, бисквити, торти и пасти.

Настройте се психически за предстоящото отслабване, редовно се движете, като ходите пеша, спортувайте и 1-2 пъти в месеца може да посещавате сауна или масаж.

Доказано е, че ако спрете прием на тестени изделия, сол и захар, само за месец може да свалите до 3 килограма.

Отслабването трябва да е плавно и устойчиво, а не шоково.

Ако изпаднете в това състояние, резултатът ще е нулев. Когато човек се храни, той приема енергия. При бягане, ходене пеша, работа тази енергия се изразходва. Ако приемате малко енергия, а повече изразходвате, то вие ще отслабнете. Енергията се измерва в калории, затова следете дневния прием да е по 1750 калория.

Ако включите и един ден гладуване седмично или само на плодове и чай, килограмите си отиват бързо и лесно. Без хляб бързо се огладнява, затова се хранете често, но на малки порции.

Само за една седмица без консумация на бял хляб се свалят до 2 килограма, при условие че не наваксвате със сладкиши и газирани напитки. Хранете се здравословно, яжте по 2-3 филии пълнозърнест хляб, защото организмът има нужда от протеини, фибри, минерали и витамини.

Спрете ли хляба, теглото намалява,но не бързайте да се радвате. Няма я водата в организма, но мазнините си остават.

Въглехидратите се складират под формата на гликоген, който тежи. Те са основен източник на енергия за вашия мозък. Ако се понижи гликогенът, ще сте уморени, отпаднали и ще ви се вие свят. Затова е нужно да консумирате полезни храни с фибри, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Ако в храната няма фибри, ще има запек и проблеми с пикочната система.

Затова хранете се разумно, отслабвайте разумно и бъдете здрави!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати