Как да направим крем без бучки?

Как да направим крем без бучки?
Снимка: gotvach.bg

Всеки път когато вкъщи решим да направим сладкиш или торта за специален повод, изниква въпросът как да направим яйчния крем гладък и без бучки - пухкав като този в сладкарницата.

Отговорът е много прост - вземаме купа и в нея разбиваме много добре с миксер или телена бъркалка яйцата, захарта, брашното или нишестето (зависи какво сме решили да използваме) с малко прясно мляко - трябва да се получи гладка каша.

Останалото мляко се загрява, щом заври се сваля от огъня и към него при непрекъснато бъркане прибавяме яйчната смес.

Връщаме на котлона и бъркаме до желаното сгъстяване и до появата на първите мехури - те са показател, че домашният крем е сварен.

Ето и една рецепта за вкусен крем, по която кремът ви винаги ще стане гладък и без бучки.

1 яйце

3 с.л. захар

3 с.л. брашно

700 мл прясно мляко

За разкош понякога слагам масло, разбита сметана/белтъци или шоколад.

За да не хваща коричка кремът, докато се охлажда, го покривам с домакинско фолио, като го опирам по повърхността, за да няма контакт с въздух.

Опитайте и ще получите най-гладкия и вкусен домашен крем!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати