Как да направим крем без бучки?

Как да направим крем без бучки?

Всеки път когато вкъщи решим да направим сладкиш или торта за специален повод, изниква въпросът как да направим яйчния крем гладък и без бучки - пухкав като този в сладкарницата.

Отговорът е много прост - вземаме купа и в нея разбиваме много добре с миксер или телена бъркалка яйцата, захарта, брашното или нишестето (зависи какво сме решили да използваме) с малко прясно мляко - трябва да се получи гладка каша.

Останалото мляко се загрява, щом заври се сваля от огъня и към него при непрекъснато бъркане прибавяме яйчната смес.

Връщаме на котлона и бъркаме до желаното сгъстяване и до появата на първите мехури - те са показател, че домашният крем е сварен.

Ето и една рецепта за вкусен крем, по която кремът ви винаги ще стане гладък и без бучки.

1 яйце

3 с.л. захар

3 с.л. брашно

700 мл прясно мляко

За разкош понякога слагам масло, разбита сметана/белтъци или шоколад.

За да не хваща коричка кремът, докато се охлажда, го покривам с домакинско фолио, като го опирам по повърхността, за да няма контакт с въздух.

Опитайте и ще получите най-гладкия и вкусен домашен крем!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати