Повечето хора традиционно добавят само захар и мляко към чаша кафе. Не осъзнават, че съществуват различни съставки, които могат не само да подобрят вкуса на напитката, но и да изпитат напълно различни удоволствия.
Към кафето може да се прибавят добавки като сметана, плодове, както и шоколад, подправки, ядки, сиропи .
Както знаете, захарта намалява твърдостта на водата, а също така намалява горчивината на самото кафе.
И не забравяйте - към напитката трябва да се сервира истинска кафява захар, която, както са установили учените, е много по-полезна от бялата.
Млечните добавки са подходящи за тези, които искат да усетят по-мекия и нежен вкус на кафето.
Използвате естествено мляко, което трябва да се добавя към напитката само в гореща или топла форма.
Повечето от нас обичат да ядат шоколад, но добавянето на шоколада в чаша кафе е също добър вариант.
Засилен аромат на кафе ще се появи, ако се добави сироп или карамел.
Ядките, а това могат да бъдат бадеми, кашу или орехи, трябва да бъдат натрошени почти до състояние на прах, като по този начин ги превръщат в подправки, които могат да придадат на кафето приятен вкус, макар и специфичен, и да подчертаят аромат.
Коментари