При настинка много хора прибягват до народната медицина. Един от най-популярните лекове е чесънът. Бъдещите майки не могат да пият всякакви хапчета и затова чесънът е добра алтернатива, но могат ли да го консумират без притеснение? Няколко са версиите в това отношение.
Според привържениците на консумацията на чесън при бременност, той притежава големи количества витамини, които са много полезни за бременните жени. Освен това той е много полезен при простудни заболявания, действа добре на кръвното налягане. Стимулира кръвообръщението и помага за доставянето на повече кислород към плода. Това бяха доводите ЗА консумацията на чесън от бременни.
Доводите ПРОТИВ се състоят във факта, че чесънът има много активни съставки, които могат да завишат активността на матката. В някои случаи това може да бъде опасно за плода, защото твърде бързо съкращаващата се матка може да е заплаха за бременността. Освен това е възможно чесънът да предизвика и алергични реакции, които са опасни за бременните.
Бъдещите майки са изключително податливи към алергии в последните месеци на своята бременност, затова не бива да се правят никакви експерименти. Най-добре е да се направи консултация с лекар, който най-добре ще разясни на бъдещата майка кои храни са препоръчителни и кои са напълно забранени по време на бременност.
Коментари