Как се задушава лапад?

Как се задушава лапад?

Вкусният и полезен лапад е интересно допълнение към нашето меню. Приложението му е разнообразно. Като започнем от пролетна супа с лапад, минем през ориз с лапад на фурна и стигнем до яхния с лапад и кюфтенца от лапад.

Но каквото и да решите да приготвите от богатия на полезни вещества лапад, е важно той да бъде добре задушен предварително.

За да се задуши лапад, може да се използва гореща вода или уред за готвене на пара. Преценете сами коя техника предпочитате

Важна е също предварителната обработка на листата.

Те трябва да се почистят внимателно от дебелите жилкувания на листната петура, защото те са трудни за храносмилане.

Ако изберете вариант за задушаване на лапад с гореща вода, то за целта трябва да оставите необходимото количество вода да заври силно на котлона. След това със загрятата вода да залеете лападовите листа.

Заляти листата на лапада трябва да постоят няколко минути във водата. След което със сигурност са задушени.

Ако използвате уред за готвене на пара за задушаване на лапад, след като подредите изчистените листа трябва да следите кога ще се промени цветът им. Потъмняването на листата говори, че са добре задушени.

Целта на задушаването на лападовите листа е да бъдат по-лесно обработени, но същевременно да се запази голяма част от полезните хранителни вещества.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати