gotvach.bg»Съвети»Как се пълни пуйка?

Как се пълни пуйка?

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
382k
Как се пълни пуйка?

Пълнената печена пуйка е гвоздеят на всяка празнична трапеза. За да бъде приготвена както трябва, домашните готвачи спазват основни правила.

Важно е да се знае, че за да се тества за готовност на плънката, трябва да има наличен термометър (сонда), който да отчете 165 градуса, преди да бъде сервирана пълнената пуйка на масата. Ако плънката е по-хладна, това е потенциален източник на хранителни заболявания.

Как се пълни пуйката?

Стъпка 1: Отстранете вътрешностите(воденичка, сърцето и черния дроб), почистете и измийте добре.

Пуешката карантия е вкусно допълнение към плънката на пуйката - използвайте я. Има голямо разнообразие в интернет при избора ви точно каква плънка ще приготвите.

Изплакнете пуйката и изсушете с хартиена кърпа.

За допълнителен вкус втрийте билково масло под кожата на пуйката преди пълнеж - това помага за засилване на вкуса и влагата на месото.

Стъпка 2: Напълнете кухината на врата на пуйката.

Напълнете част от плънката си в кухината на шията на пуйката. Внимателно я разнесете, след което издърпайте кожата върху плънката и прикрепете към гърба на пуйката с помощта на метално шишче.

Стъпка 3: Напълнете кухината на тялото на пуйка.

Разбъркайте пълнежа си в телесната кухина и зашийте със здрав конец. След това вържете краката на пуйката с метална скоба или конец. Това е нужно да не излезе плънката и да не се деформира при печенето пълнената пуйка.

Вече знаете как се пълни пуйка! Не пропускате да приготвите пълнена пуйка с кестени или пък пуйка с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати