Как да изпечем червено цвекло на фурна?

Как да изпечем червено цвекло на фурна?

Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук. Червеното цвекло е богато на мед, фосфор, калций, калий и витамини. То е витаминна бомба.

В 100 грама сурово червено цвекло се съдържат 10% въглехидрати, 2% протеин и 88% вода. Енергийната стойност на 100 грама сурово червено цвекло е 43 калории.

Когато си хапване редовно червено цвекло, ще очистите черния дроб и бъбреците от вредните токсини. Също така ще подмладите вашия организъм. За целта обаче добре да знаете как правилно се готви цвекло.

Как да изпечем червеното цвекло на фурна?

Първо, червеното цвекло трябва да се измие много добре под течаща вода.

След като сте го измили, трябва да увиете червеното цвекло във фолио. Увива се, така че краищата на фолиото да останат отгоре. Ако не се увие по този начин, при печенето ще изтече сокът на цвеклото.

Червеното цвекло се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. Времето за печене на цвеклото зависи от неговата големина.

Може да проверите дали то е готово, като го пробвате с клечка за зъби. Ако се пробожда лесно, значи е готово.

Печеното цвекло може да се консумира директно или да се използва при приготвянето на салати.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати