Gotvach.bg»Съвети»Как се прави кокосова сметана

Как се прави кокосова сметана

Как се прави кокосова сметана

Когато спрем да консумирам млечни продукти, не мислим, че има нещо, с което може да заменим сметаната...НО! Обикновената сметана има своя вкусна алтернатива, която даже мнозина смятат за по-добра откъм кулинарни свойства и качества.

Става въпрос за кокосова сметана! Не мислете, че този продукт е труден за намиране, че е скъп или пък, че кокосова сметана се прави трудно.

Всъщност кокосовата сметана е нито с висока цена, нито пък се получава трудно. Има и още една добра новина - тази сметана, за разлика от животинската сметана, е здравословна, диетична и веган! Има приятен вкус на лято и внася разнообразие в десертите.

Всичко, от което имате нужда е кенче кокосово мляко и подсладител по избор. Обикновено цената на кокосовото мляко варира от три до пет лева.

Кокосовото мляко е хубаво да бъде охладено и да не го разклащате преди употреба, тъй като от него ще трябва да вземете само горната гъста част. Отдолу остава вода.

Разбивате тази гъста консистенция с миксер 2-3 минути, докато стегне, добавете и подсладителя, който може да бъде захар, кленов сироп, кокосова захар, стевия или каквото ви харесва.

И ето на - кокосовата сметана е приготвена и готова за вашите сладкиши! Супервкусна е и подходяща за всякакви десерти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати