Какво съдържат пилешките дробчета?

Какво съдържат пилешките дробчета?

Пилешките дробчета се счита за ценен източник на витамини и минерали. Те са изключително богати на протеини, желязо, витамини от група В и добър холестерол.

Най-често се препоръчва активно включване в диетата в случай на анемия, както и по време на грипни епидемии.

Пилешкият черен дроб е особено полезен за бременни жени. Също така се препоръчва да се консумира активно след раждането и по време на кърмене.

През тези периоди тялото на жената работи с двойно натоварване и се нуждае от витаминна подкрепа. Две порции на седмица са достатъчни, за да се задоволи тялото с желязо и други микроелементи.

100 г пилешки дробчета съдържат:

Витамини:

Витамин А , 1330% (от средната дневна стойност);

Витамин В1, 33%;

Витамин В2 , 116%;

Витамин В4, 39%;

Витамин В6 , 45%;

Витамин В9 , 60%;

Витамин В12 , 550%;

Витамин С 27,5%;

Витамин В3 , 67%

Минерали:

Калий, 11,6%

Магнезий, 6%

Натрий, 7%

Сяра, 20,4%

Фосфор , 33,5%

Желязо , 97,2%;

Кобалт, 150%;

Манган, 15,9%;

Мед , 38,6%;

Молибден, 82,9%;

Селен , 99,3%;

Хром, 18%;

Цинк , 55%.

Пилешкият черен дроб е много полезен и задоволителен продукт, достъпен за всеки, но за съжаление все още не е оценен напълно от всички.

Опитайте се да го ядете поне веднъж месечно и, повярвайте, това ще е достатъчно, за да осигурите на тялото си хранителни вещества, които не отстъпват по състав на специалните витаминни комплекси, продавани в аптеките.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати