Пилешките дробчета се приготвят лесно и бързо и са подходящ вариант в дните, когато нямате достатъчно време, бързате или просто сте закъсняли от работа.
Пилешките дробчета се предлагат на пазара в различни количества и разфасовки, което ви позволява да приготвите толкова, колкото ви е необходимо като количество, но за съжаление, малко производители предлагат почистени пилешки дробчета, затова тази чест се пада на вас.
Като за начало, пилешките дробчета трябва да бъдат размразени и измити добре от лимфната течност, която обикновенно се отделя в опаковката, в която се предлагат в магазинната мрежа.
След като ги измиете, следва самото почистване на дробчетата, по тях често остават малки парчета жили, които не са отстранени по време на почистването им в заводите, а също така може да се натъкнете и на жлъчки или жлъчни мехурчета, което не се среща често, но все пак не е изключено.
След което вече можете отново да измиете дробчетата веднъж преди да пристъпите към готвене и да започнете със самата обработка на дробчетата.
В сайта можете да намерите много варианти за приготвяне на дробчета, така че не се тревожете да опитвате нови варианти и споделяйте резултатите с нас.
Ако обичате да похапвате дробчета, опитайте непременно от тези рецепти:
- или дробчета в гювечета;
Коментари