Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Полезни храни за бременни жени

Полезни храни за бременни жени

Плодовете са полезни за бременните

Едно от многото предимства на съвременния век е множеството кулинарни асортименти, до които имаме неограничен достъп. Това е от голяма полза, когато една жена е бременна. Нека не забравяме, че от нейния начин на живот зависи не само собственото ѝ здраве, но и пълноценното развитие на малкото бебче.

И така, които са добрите храни за бременни? Ето няколко предложения, които не изчерпват списъка, но се нареждат на челните места.

1. Соево мляко - Един литър соево мляко може успешно да осигури една трета от дневните изисквания за калций и витамин D за всяка бъдеща майка. С аромата на шоколад, ванилия или просто, този вид мляко е много здравословен.

2. Кисело мляко - Това е храната, която може да ви даде 25% от дневната доза калций, протеини, фибри и някои от витамините и минералите, от които тялото ви се нуждае.

3. Моркови - Морковите са много богати на витамин А и фибри. Можете да ги смесите с обезмаслено кисело мляко за по-висока доза хранителни вещества. За вечеря сварете моркови, броколи, зелен фасул, грах и така получавате отлична и изключително здравословна гарнитура към различни печени и варени меса.

4. Плодове - Голям брой плодове, консумирани през първия триместър на бременността (но не само), помага да се поддържа здравето на бременната жена, но и на детето. Яжте пресни плодове - те са подходяща храна за бременни.

5. Сушени кайсии - Те са много полезни за тялото не само по време на бременност. Но ако все пак сте в такъв период, не ги пропускайте. Сушените кайсии ще подсилят вашата имунната система, а също така ще ви помогнат да се справите с евентуален запек по време на бременност.

6. Пълнозърнест хляб - Една от най-полезните храни по време на бременност заради съдържанието на фолиева киселина. А тя както бъдещите майки вероятно вече знаят, е ключова през този важен период.

7. Авокадо - то също е сред най-богатите на полезни съставки храни, тъй като е ценен източник на витамини и минерали. Разбира се, важно условие е авокадото да бъде добре узряло.

Внимание! Статията има информативен характер и не замества консултация със специалист по хранене. Когато правите своя избор за хранене при бременност, е най-добре да се консултирате с медицинско лице. Не употребявайте някои продукти, ако имате алергия към тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен