Gotvach.bg»Съвети»Как да премахнем горчивината на лука?

Как да премахнем горчивината на лука?

ХрисНХрисН
Чирак
3743
Как да премахнем горчивината на лука?

Лукът е полезен продукт, но който, заради своя специфичен вкус, не се харесва от всички.

Консумацията му е силно желателна, още повече сега в сезона на настинките и грипове. Той е ценен източник на много витамини и минерали.

Какво трябва да се направи, за да се премахне горчивината от лука, като същевременно се запази ползата от него?

Един трик на домакините в борбата с горчивия лук е поставянето на обеления зеленчук в купа с вряла вода. Това ще помогне за омекотяване на вкуса на лука.

Ако този метод не ви устройва, опитайте следното за премахване на горчивината на лука:

Пържене - Обеления и накълцани лук се запържва в малко олио, след което се използва в различни салати и други ястия с лук.

Накисване в сол - В един литър студена вода добавете 1 с.л. сол и поставете нарязания лук там за около 20 минути.

Мариноване - В една чаша оцет добавете по половин супена лъжица захар, сол и слънчогледово олио. Нарязаният лук се залива с тази смес и се държи около половин час преди консумацията му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати