Gotvach.bg»Съвети»Как се почиства агнешки мозък?

Как се почиства агнешки мозък?

ХрисНХрисН
Чирак
37
Как се почиства агнешки мозък?
Снимка: Yordanka Kovacheva
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.

Агнешкият мозък е невероятно вкусен деликатен продукт, който рядко се приготвя у дома на повечето домакинства.

Най-вероятно дори много от вас не са и опитвали приготвен агнешки мозък. За което можете само да съжалявате. Разбира се, никога не е късно да опитате да го приготвите сами.

Мозъкът съдържа много полезни вещества, като фосфор, желязо, калий, калций, натрий, йод, магнезий, както и витамини В1, В2, Е и РР и в същото време минимален брой калории.

Едно от важните условия сготвеният мозък да се получи добре, е правилно да почистите агнешкия мозък.

Ястието ще бъде оценено само ако е приготвено правилно.

За готвене изберете цели агнешки мозъци без тежки петна от кръв и повредени мембрани. Консистенцията на продукта трябва да бъде плътна, а миризмата практически да липсва.

За да започнете с почистването на мозъка, изсипете мозъка в студена вода и няколко лъжици оцет, оставете да кисне 1-2 часа.

След което изсипете студена вода в тенджера и варете 20 минути.

Изключете котлона и оставете сварения мозък да се охладят във водата.

Извадете го, щом е готов, и внимателно отстранете филма.

След тази процедура можете да продължите с готвенето на този специалитет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен