Как се плетат бретцели?
gotvach.bg»Съвети»Как се плетат бретцели?

Как се плетат бретцели?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
35432991296
Как се плетат бретцели?

Бретцел представлява вид пикантно тестено изделие, което освен пикантно, може да бъде и сладко.

Смята се, че бретцелите водят началото си от ранното християнство, като са измислени от европейски монаси в началото на 12-ти век. Бретцелите са известни още и като символ на пекарите.

Специфичното при този вид тестени изделия е начинът, по който се сплитат. Не е сложно, но за да придобият смисъла си, трябва да се спазва определен начин на плетене на тестото за бретцелите.

Плетенето на тестото за бретцели винаги се извървна на ръка, чрез оформянето на тестени нишки с определена дебелина и дължина.

След оформянето на нишките се започва и същинската работа по тяхното плетене. Първо всяка нишка се разтегля и оформя като полумесец с дълги краища.

След това двата края на тестото се завъртат един около друг. Омотават се за да се получи леко завързване на двата края на тестото и да се запази целостта на нишката.

След завъртането двата края се хващат и обръщат под формата на виктория - V. Получава се кръг, в средата на който има V.

Плетенето е лесно, а резултатът след изпичането на бретцелите е интересен. При плетенето им се влага символика, за да може хлебчетата да носят радост и удоволствие на хората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати