Gotvach.bg»Съвети»На кои супи се слага фиде?

На кои супи се слага фиде?

Стан ОйСтан Ой
Новак
261455
На кои супи се слага фиде?

Фидето спада към така наречените макаронени изделия, тип паста. Слага се в сурово състояние в различни супи, като по този начин ги уплътнява, подобно на ориза, картофите, крутоните.

В кои супи се слага фиде?

Фидето може да се сложи в различни бистри супи. Подходящо е за пилешка супа, а също и за различни зеленчукови супи. Става за грахова супа и супа с моркови. С него може да уплътните и доматени супи, както и спаначена супа и чорба с коприва.

Но не ви съветваме да добавяте фиде в супи с ориз или супа от леща, тъй като това ще завиши количеството на въглехидратите в супата.

Фидето се слага към края на варене на супата, като обикновено на цяла тенджера със супа се слагат 1 или максимум 2 шепи фиде, според това колко гъста искате да е супата.

Освен в супите фидето се добавя и към други ястия. В китайската кухня то може да се комбинира с пилешко месо, риба, зеленчуци и водорасли.

В испанската кухня се готви специалитет с фиде (или юфка), наречен фидеуа, който напомня паеля. Само че тук оризът е заместен от фиде. Останалите продукти за ястието са риба, миди, калмари и други морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати