Фидето спада към така наречените макаронени изделия, тип паста. Слага се в сурово състояние в различни супи, като по този начин ги уплътнява, подобно на ориза, картофите, крутоните.
В кои супи се слага фиде?
Фидето може да се сложи в различни бистри супи. Подходящо е за пилешка супа, а също и за различни зеленчукови супи. Става за грахова супа и супа с моркови. С него може да уплътните и доматени супи, както и спаначена супа и чорба с коприва.
Но не ви съветваме да добавяте фиде в супи с ориз или супа от леща, тъй като това ще завиши количеството на въглехидратите в супата.
Фидето се слага към края на варене на супата, като обикновено на цяла тенджера със супа се слагат 1 или максимум 2 шепи фиде, според това колко гъста искате да е супата.
Освен в супите фидето се добавя и към други ястия. В китайската кухня то може да се комбинира с пилешко месо, риба, зеленчуци и водорасли.
В испанската кухня се готви специалитет с фиде (или юфка), наречен фидеуа, който напомня паеля. Само че тук оризът е заместен от фиде. Останалите продукти за ястието са риба, миди, калмари и други морски дарове.
Коментари