Gotvach.bg»Съвети»На кои супи се слага фиде?

На кои супи се слага фиде?

На кои супи се слага фиде?

Фидето спада към така наречените макаронени изделия, тип паста. Слага се в сурово състояние в различни супи, като по този начин ги уплътнява, подобно на ориза, картофите, крутоните.

В кои супи се слага фиде?

Фидето може да се сложи в различни бистри супи. Подходящо е за пилешка супа, а също и за различни зеленчукови супи. Става за грахова супа и супа с моркови. С него може да уплътните и доматени супи, както и спаначена супа и чорба с коприва.

Но не ви съветваме да добавяте фиде в супи с ориз или супа от леща, тъй като това ще завиши количеството на въглехидратите в супата.

Фидето се слага към края на варене на супата, като обикновено на цяла тенджера със супа се слагат 1 или максимум 2 шепи фиде, според това колко гъста искате да е супата.

Освен в супите фидето се добавя и към други ястия. В китайската кухня то може да се комбинира с пилешко месо, риба, зеленчуци и водорасли.

В испанската кухня се готви специалитет с фиде (или юфка), наречен фидеуа, който напомня паеля. Само че тук оризът е заместен от фиде. Останалите продукти за ястието са риба, миди, калмари и други морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен