Как се дере заек?
gotvach.bg»Съвети»Как се дере заек?

Как се дере заек?

BirgulBirgul
Чирак
11451256
Как се дере заек?

Много млади ловци имат нужда от някой, който да им покаже как се дере див заек в полеви условия, но невинаги нагледно някой може да окаже такова съдействие.

Именно затова ще опиша най-бързия и лесен начин за дране на див заек.

Веднага след като отстреляме заек, трябва да изпразним пикочния мехур на животното. Хващаме заека за предните крака и го полагаме по гръб на бедрото на крака си. С другата ръка притискаме от горната част на корема и плъзгаме ръката надолу.

Има два метода за одиране на зайци, единият е класическият метод за други животни, а другият е бързият метод за одиране на зайци.

Сега нека разгледаме бързия метод за дране на зайци.

Използваме едната ръка, за да задържим гърба на заека, и задръжте показалеца. Смесете със средния пръст в отвора, за да оставите повече място, а след това хванете свободната страна на разреза с другата ръка.

При силно напрежение разкъсваме кожата наполовина и я плъзгаме върху главата и опашката. Плъзгаме кожата през раменете и бедрата и накрая отрязваме опашката отдолу.

За да обелим кожата на задното бедро, най-лесният начин е да облегнем заека на горната част на бедрото, след което използваме другата ръка, за да издърпаме кожата далеч от бедрото, отлепете рамото и изрежете.

Превключете секцията и накрая издърпайте кожата от врата към главата и я издърпайте възможно най-много, след което отсечете главата.

И ако вече сте приключили с операцията по дране на заек, значи ви трябва помощ с приготвянето му. Опитайте някоя от тези вкусни рецепти за:

- заек в гювеч;

- вкусен пълнен заек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати