Печените кестени са един от символите на есента. Те са не само изключително ароматни, но и много полезни. В тя се съдържат желязо, витамини, калций, мед, цинк, фосфор и редица други ценни вещества. Печените кестени във фурна стават много бързо и лесно, но има някои уловки, които трябва да знаете.
На първо място кестените трябва добре да се измият. След това с голям остър нож се прави кръстовиден разрез на едната страна на кестена. Това е много важно, защото при печенето кестените се надуват и ако не са разрязани, ще започнат да хвърчат.
Наредете кестените с направените разрези нагоре в тава и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Кестените се пекат около 20 минути. Когато са готови, кората им леко се отлепва там, където е разрезът.
Виж също за какво са полезни печените кестени, какво да приготвим с кестени или опитай тези печени кестени в еър фрайър.
Коментари