Veska
Новак
Моята стенаРецепти15Снимки17СтатииСъветиКоментари16Форумни теми1Постове във форума50За менИзпрати съобщениеточки233
- Veskaдобави отговор към форумната тема: Коя е любимата ви закуска?преди 8 годиниБухти - обожавам ги. Мога да си ги хапвам с тавата.
А децата обичат едни принцеси който правя с кашкавал, яйце и прясно мляко, подправени с чубрица и щипка сол. После и един компоти и това им е яденето. - Veskaдобави отговор към форумната тема: Какви подправки или други продукти приготвяте сами в къщи? Споделете как ги приготвятепреди 8 годиниОсновно сеем чубрица, но тази година имаме и ливадска мерудия с която правим домашна шарена сол. Става много по-вкусна и приятна от купешката.
Отделно си правя домашен кашкавал, сирене, кисело мляко и сега съм се навила и кътък да си направя. но да видим кога ще ми дойде музата.
Когато отидем на пчелина, той е в гората, свекърът ми бере и горски билки. Мащерката ми е любимата и с нея си правя една Арабска подправка - Заатар с мащерка, сол и сомак. Много вкусни стават тестените изделия с тази подправка. - Veskaдобави коментар към: Бобена салата Ропотамопреди 8 годиниБобена салата Ропотамо29.09.2017Бобена СалатаОбожавам Ропотомо. Всяка година правим в къщи, макар и да е трудоемко. Вместо доматено пюре използваме прясно смлян доматен сок и става много по хубаво.
- Veskaсготви: Бобена салата Ропотамопреди 8 годиниБобена салата Ропотамо29.09.2017Бобена Салата
- Veskaдобави коментар към: Апетитни пълнени чушки с яйца и сиренепреди 8 години, преди 8 годиниАпетитни пълнени чушки с яйца и сирене20.04.2022Пълнени ЧушкиТова са ни любимите пълнени чушки. Предпочитаме ги пред тези с кайма и ориз.
- Veskaдобави отговор към форумната тема: Какво приготвяте с кисело зеле?преди 8 годиниНай го предпочитам със свинско месце, и колкото по-мазно, толкова по-хубаво.
Но си хапвам и зелето на сърми с ориз, гъби и един варен картоф. - Veskaдобави отговор към форумната тема: Суха или жива мая?преди 8 годиниИзползвам предимно жива мая. Предпочитам я защото има разлика в тестото когато е правено с жива и суха мая. С живата тестото става по пухкаво и по вкусно. Сухата мая в къщи се ползва само в краен и спешен случай.
- Veskaдобави отговор към форумната тема: Начало на кулинарния ви животпреди 8 годиниПилешко с ориз беше първото което сготвих. За съжаления нямах майка която да ме научи да готвя, та стринка ми ми показа как да си наготвя пилешкото с ориз. За пръв път стана много вкусно.
- Veskaдобави коментар към: Свинска плешка, печена на фурнапреди 8 годиниСвинска плешка, печена на фурна27.08.2018Печено СвинскоБих си хапнала с удоволствие от тази плешка.
- Veskaдобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Салата от зелен боб в бурканпреди 8 годиниСалата от зелен боб в буркан28.08.2016Буркани
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest