Gotvach.bg»Статии»Подправки за Сланина
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да осоляваме сланина
В него се втриват различни подправки по вкус – това може да са дафинов лист, чесън, черен или бял пипер и дори някои по-екзотични подправки....
Приготвяне и овкусяване на сланина
След около 3 седмици сланината се почиства, втрива се с останалите подправки и се изсушава на проветриво място....
Как да приготвим солена, пушена или варена сланина?
Поставя се в съд с вряща вода, в която се прибавят подправки - 50 лук, 25 г чесън, 3 зърна карамфил, 5 зърна черен пипер, 1 дафинов лист на 2.5 л вода са подправките....
СланинаИзползвана често за мезе за вино, пушената сланина, овкусена с различни подправки и чесън се характеризира с отличен вкус. Съществува още варена и пържена сланина....
1
Как да съхраняваме сланина
При беконът нещата стоят по съвсем различен начин, защото най-често той се предлага опушен и овкусен с различни подправки, в херметизирани опаковки. Това повишава срокът му на годност....
Три идеи как да си направим невероятни домашни суджуциНачин на приготвяне: Месото и сланината се накълцват на ситно и се смесват заедно с подправките. С тази смес се пълнят свинските черва, оформят се суджуци и се окачват да се сушат до пълната им готовност....
1
Да си опушим сами сланина
След това прелейте водата в мерителен съд и изчислете количеството сол, вода и подправки....
Какво съдържа сланинатаНай-добре е да консумирате сланина с пълнозърнест хляб, защото така двата продукта се усвояват най-добре.
Комбинирайте я и със сурови зеленчуци, подправени с олио и натурален оцет, който е силен антиоксидант....
4
Как се правят кюфтета от черен дроб
След това се смилат сланината и лукът. В голяма купа се смесват черният дроб, лукът, сланината и яйцето.
При нужда може да се добави още едно яйце. Сместа се разбърква до отстраняване на всички бучки....
Руски ястия от червено цвекло
Когато е готово към него се добавят задушените зеленчуци, стритият със сланината чесън и всичко се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън около 10 мин....
Ето как да станете майстор на домашните пушени мезета
Начин на приготвяне: Месото и сланината се скълцват, смесват се с всички подправки и се разбъркват....
Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дни
Минава се няколко пъти през месомелачка и към сместа се добавят подправките.
На всеки 1 кг се добавя и по 1 яйце, което също се разбърква добре....
Конска луканка - диетичният деликатесСледва да се сложат подправки.
Най-добре сложете същите подправки, които добавяте и на другият домашен суджук – кимион и черен пипер, отново равни количества и от двете....
5
Как се приготвят свински черва?
Прекарайте свинското месо през месомелачка, нарежете и сланината на малки кубчета, нарежете чесъна на ситно и ги смесете. Добавете подправките, посолете и омесете каймата много добре до еднородна смес....