Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дни

Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дни

1 от 3 Снимки

Обикновена кървавица


Необходими продукти: Кръв и нарязана на ситно сланина в съотношение 3 към 1, сол, черен пипер и кимион на вкус, свински черва за пълнене

Начин на приготвяне: Всички продукти се смесват и с тях се пълнят свинските черва. От двете страни се завързват и се слагат да се варят, като от време на време се надупчват. Когато забележите, че при надупчването започва за излиза чиста вода, а не кръв, означава че кървавиците са готови. Така приготвените кървавици могат да бъдат консумирани в рамките на 10 дни;
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра-17%
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
94.89 лв.

Така, както на мнозина българи им се струва странно италианците да обожават да похапват жабешки бутчета или пък французите да имат безброй кулинарни специалитети с охлюви, така и на останалите европейци може да им се вижда странно ние да консумираме кървавици, и то без да сме вампирясали.

Именно кървавиците са неизменна част от българската кухня и макар вече да са позагубили популярността си, никак няма да е зле да се научите да си ги приготвяте сами.

Защото именно домашните кървавици са истинските и най-вкусните кървавици. Те се приготвят лесно, а зимно време са идеалната компания за по чаша червено вино. В галерията горе може да видите нашите 3 идеи за домашна кървавица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен