Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дни

Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дни

2 от 3 Снимки

Кървавица по бански


Необходими продукти: 5 кг свински вътрешности или кърваво месо от корема или врата, свински черва за пълнене, 120 г сол, черен пипер, чубрица и кимион на вкус

Начин на приготвяне: Месото и вътрешностите се нарязват на много ситно и се измиват под течаща вода. Отцеждат се, добавят се всички подправки, размесват се добре и с тази смес се пълнят почистените свински черва.

По правило всяко парче трябва да тежи не повече от 1 кг. От двата края червата се завързват с конец, надупчват се леко и се оставят да се изсушават на хладно и сухо място. Преди консумация могат да се изпържат или сварят;

Така, както на мнозина българи им се струва странно италианците да обожават да похапват жабешки бутчета или пък французите да имат безброй кулинарни специалитети с охлюви, така и на останалите европейци може да им се вижда странно ние да консумираме кървавици, и то без да сме вампирясали.

Именно кървавиците са неизменна част от българската кухня и макар вече да са позагубили популярността си, никак няма да е зле да се научите да си ги приготвяте сами.

Защото именно домашните кървавици са истинските и най-вкусните кървавици. Те се приготвят лесно, а зимно време са идеалната компания за по чаша червено вино. В галерията горе може да видите нашите 3 идеи за домашна кървавица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати