Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дни

Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дни

3 от 3 Снимки

Кървавица от черен дроб


Необходими продукти: Равни части сланина и черен дроб, свински черва за пълнене, по 1 яйце на килограм от готовата смес, сол, дафинов лист, бахар, карамфил, кимион и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Черният дроб се вари до полуготовност и се смесва със сланината. Минава се няколко пъти през месомелачка и към сместа се добавят подправките.

На всеки 1 кг се добавя и по 1 яйце, което също се разбърква добре. С така приготвената смес се пълнят свинските черва, които се завързват от двата края. Варят се за около 40 мин, след което кървавиците са готови за консумация.

Така, както на мнозина българи им се струва странно италианците да обожават да похапват жабешки бутчета или пък французите да имат безброй кулинарни специалитети с охлюви, така и на останалите европейци може да им се вижда странно ние да консумираме кървавици, и то без да сме вампирясали.

Именно кървавиците са неизменна част от българската кухня и макар вече да са позагубили популярността си, никак няма да е зле да се научите да си ги приготвяте сами.

Защото именно домашните кървавици са истинските и най-вкусните кървавици. Те се приготвят лесно, а зимно време са идеалната компания за по чаша червено вино. В галерията горе може да видите нашите 3 идеи за домашна кървавица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати