Gotvach.bg»Статии»Салмонела
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Конфискуваха пилешко със салмонела в магазини в Пловдив
Салмонелата е инфекциозно заболяване, което се причинява от над 100 вида бактерии, известни под общото наименование салмонели....
Откриха 1 тон пилешко със салмонела в ПерникЕкспертите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) откриха наличие на салмонела в пилешко месо....
5
Изтеглят яйца от пазара заради съмнения за салмонела
Експертът призова клиентите да не се паникьосва, тъй като у нас все още не са регистрирани официални случаи на заразени със салмонела....
Как да готвите яйцата, за да се предпазите от салмонела
Яйцата и салмонелата са тема, която регулярно се появява в новинарските емисии. Доста често подобни новини идват от детски градини....
Салмонелоза натръшка 16 деца от ОДЗ във Варна
Салмонелоза натръшка 16 деца от детско заведение във Варна....
Най-вредните полезни храниМарулята и зелето могат да се заразят със салмонела от замърсени води.
Яйца
Все пак най-често заразяването със салмонела става от яйцата, затова задължително ги варете поне 10 минути....
12
За какво да внимаваме по великденските празници
Най-сериозното опасност, за която трябва да внимавате по Великден, е заболяването салмонелоза....
Правилно съхраняване на яйца
В пресните яйца се крие салмонела. Хубаво е да не консумирате яйца, които са прекалено рохки....
Най-опасните продукти се дегизират като здравословниЯйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка....
107
Първите симптоми при натравяне с яйца
Често консумацията на развалени яйца е първата стъпка към развитието на опасната инфекция салмонела....
Рискове от консумация на недобре сготвено месо
Четири са общо бактериите, които водят до заболявания на храносмилателния тракт - салмонела, ешерихия коли, листерия и кампилобактер. Най-често се инфектират недобре обработените термично месни храни....
Бактерии дебнат от бисквитите и кафемашините?
Крекерите и други сухи храни всъщност имат способността да съхраняват опасни бактерии като салмонелата в продължение на шест месеца, смятат изследователи от Джорджийския университет....
Опасните бактерии в продуктите
В такива идеални условия салмонела удвоява количеството си на всеки 20 минути.
Салмонелата живее в суровото месо, морски дарове, яйца, неизмитете пресни зеленчуци, непастьоризираното прясно мляко....
Шест храни, които са довели до най-много смъртни случаиСурови и полусурови яйца
Те са основен източник на салмонела, посочва американецът. Задължително е яйцата да са твърдо сварени преди да ги консумирате....
2