Адвокатът Бил Мърли е съставил списък с 6 хранителни продукта, които най-често изпращали клиентите му в моргата. Позовавайки се на собствения опит, адвокатът съветва да не се докосвате до тези храни, предава британското издание Метро.
Бил Мърли допълва и че при делата си, свързани с хранителни натравяния, отново се повявали същите 6 храни. Затова горещо препоръчва да не се консумират – не само за да запазим здравето, а и живота си.
Непастьоризирани млека и сокове
Те са пълни с опасни бактерии, паразити и вируси. В годините между 1988 и 2011 в САЩ са регистрирани 150 случая на чревни инфекции след употреба на непастьоризирано мляко.
Сурови кълнове
Това се отнася най-вече за бобовите продукти, които са разпространители на опасни бактериални инфекции, сред които салмонелоза и ешерихия коли, живеещи в семената им.
Недопечено червено месо
Адвокатът казва и че пържолите тип алангле могат да бъдат бомба от инфекции, причиняващи различни стомашни проблеми.
Предварително нарязани плодове
Стойте далеч от предварително обелените и нарязани плодове в супермаркетите. Мърли казва, че не можем да сме сигурни при какви норми на хигиена са опаковани и е по-добре да не ги купуваме.
Сурови и полусурови яйца
Те са основен източник на салмонела, посочва американецът. Задължително е яйцата да са твърдо сварени преди да ги консумирате.
Сурови морски дарове
Миди, скариди и други морски дарове в никакъв случай не трябва да се хапват сурови. Мидите са пълни с бактерии, защото са вид филтър за морската вода.
Коментари