Изненадайте сетивата си и експериментирайте с няколко необичайни съчетания между хранителни продукти, които са изненадващо вкусни, предлагат от foodpanda.
Пица с картофи или със смокини
Пица с картофи е едно от най-страните съчетания, които повечето хора са чували. В южна Италия обаче са големи фенове на комбинацията между тесто и картофи, казвайки, че картофите не пречат пицата да се гарнира с други зеленчуци и месо.
В Сицилия пък е много популярна пица с прошуто и смокини. От италианския остров препоръчват да приготвите пицата си с тази комбинация, ако до сега не сте я опитвали.
Цвекло с шоколад
Зеленчукът, който има остър и характерен вкус, идеално се вписва със сладкия шоколад. Майстори-кулинари съветват към шоколадовите си печива да добавяте по малко цвекло, за да създадете на десерта необходимата влажност, след което ще бъде много сочен и вкусен.
Ванилов сладолед със зехтин
По стари рецепти към традиционния ванилов сладолед трябва да се добавят няколко капки зехтин. При тази комбинация най-важно е да подберете добре студено пресован зехтин.
![Банани с бекон](/files/lib/300x225/banana-bacon.webp)
Банани с бекон
Бананите и беконът са перфектна комбинация, тъй като сладостта и влажността на банана се допълват идеално от солеността на бекона. Може да пробвате тази комбинация като към бананови кексчета добавите малко бекон.
Ягоди и сирене
Ягодите могат да бъдат много вкусни, смесени със сирене и малко чубрица. Плодовете си подхождат със сирене фета, синьо сирене и козе сирене, а у нас тази комбинация става все по-популярна през последните години.
Коментари