Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Традиционен немски чийзкейкТрадиционен немски чийзкейк
06 Август
Традиционният немски чийзкейк е много вкусен. Да ви е сладко!...
Традиционен немски кекс КугелхопфТрадиционен немски кекс Кугелхопф
26 Юли
Готовият традиционен немски кекс Кугелхопф трябва да почине пет минути във формата и после може да го обърнете върху решетка да изстива. Щом е охладен, поръсете с пудра захар....
Традиционен немски сладкиш с извараТрадиционен немски сладкиш с извара
02 Септ.
Страхотен немски сладкиш Кезекухен....
Традиционни немски супиТрадиционни немски супи
14 Август
Немските супи са вкусни и хранителни и със сигурност ще изненадате близките си, като приготвите традиционна супа от немската кухня. Много вкусна супа е телешкият айнтопф....
Традиционен царевичен хлябТрадиционен царевичен хляб
24 Дек.
Опитайте и вие Традиционен царевичен хляб....
Немски сладък хлябНемски сладък хляб
23 Март
Млякото се загрява на котлона със захарта и солта. Добавят се две трети от маслото и щом сместа кипне, се сваля от огъня и се оставя да изстине. Добавя се маята и на порции се добавя брашното. Добавя се водата и се омесва...
Традиционен плосък арменски хлябТрадиционен плосък арменски хляб
30 Юли
Започнете приготвянето на този арменски хляб със стопляне на 125 мл от вода и разтварянето на маята вътре заедно с 2 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте, покрийте с фолио и оставете настрани. В купа пресейте брашното, добавете...
Немски обреден хляб - Коледен ЩоленНемски обреден хляб - Коледен Щолен
22 Ноем.
Затоплете прясното мляко леко на котлона и в него прибавете маята и една чаена лъжица захар. Оставете на топло за 15 минути, докато маята втаса. През това време пресейте брашното, сложете захарта, ванилиите, кората от лимона...
Запеканка с хляб по немскиЗапеканка с хляб по немски
01 Дек.
Нарязваме пушените гърди и в сух тефлонов тиган ги запържваме докато се зачервят. Изваждаме ги от тигана и в отделената от тях мазнина изпържваме лука нарязан на ситно. Нарязваме хляба на филии с дебелина около 1...
Традиционен козунак с хляб и стафидиТрадиционен козунак с хляб и стафиди
08 Април
Затоплете фурната на около 180 градуса. Намажете с масло кръгъл съд за печене /желателно е да е глинен/. В малка купа смесете канелата, кафявата захар, стафидите и солта. Напръскайте дъното на съда за печене с тази смес...
Немски хляб Пумперникел - черното злато на ВестфалияНемски хляб Пумперникел - черното злато на Вестфалия
20 Март
Хлябът може да се продава само с това наименование, ако производственият процес - от смесването на тестото до печенето, се извършва във Вестфалия, районът, където ръжта е традиционна култура, а хлябът се пече повече от...
Традиционен АйварТрадиционен Айвар
01 Август
Да ви е вкусно с този традиционен айвар,...
Традиционен ФъчТрадиционен Фъч
09 Ноем.
9
Млякото, маслото, захарта, какаото и ванилийката се бъркат на слаб огън, докато се разтопят маслото и какаото. Когато това стане, сместа се отделя от котлона и оставя настрана. В голяма купа се разбиват яйцата. Прибавят...
Традиционен зелникТрадиционен зелник
24 Февр.
Нарязваме си зелето и лука на ситно. В дълбок тиган задушаваме първо лука, след това добавяме зелето. Добавяме солта, черния пипер и за обичащите пикантно може да добавите сухо, едро чили. Задушаваме зелето до прозрачност...
Традиционен ошавТрадиционен ошав
20 Февр.
Този традиционен ошав е сред задължителните ястия на трапезата за Бъдни вечер....
Традиционен козунакТрадиционен козунак
19 Април
Маята се активира в купа със затопленото мляко, лъжица захар и лъжица брашно. Останалото брашно се пресява поне два пъти. Към него се прибавя настърганата кора на един лимон. Яйцата се разбиват със захарта и се прибавят...
Традиционен КачамакТрадиционен Качамак
18 Септ.
6
Царевичния грис първо трябва да се свари. За целта един литър вода се слага в по- голяма тенджера да заври. След като водата заври, се прибавя към нея една супена лъжица сол /може и повече, лично на мен ми беше безсолно/....
Традиционен КозунакТрадиционен Козунак
24 Април
11
Извадете всички продукти на стайна температура, най-вече яйцата, които трябва да са с размер L. От четвъртото яйце ще използвате за козунака само белтъка, а жълтъка ще ви трябва заедно с 1 с.л. олио за намазване на козунаците...
Традиционен ТараторТрадиционен Таратор
02 Август
8
Обелете краставиците, като оставите само тънки резки от тъмно зелената част, което ще придаде по-приятен вид на таратора. Настържете я или я нарежете на ситни кубчета. Разбийте 2 кофички кисело мляко добре и ги сипете...
Традиционен кексТрадиционен кекс
28 Юли
1
Смесват се олиото и захарта и се разбиват. След това се добавят яйцата и брашното. Прибавя се газираната вода с бакпулвера и ванилията и се разбива до гладка смес. Накрая се добавят орехите и сместа се нанася в силиконов...
Традиционен КозунакТрадиционен Козунак
24 Април
11
Извадете всички продукти на стайна температура, най-вече яйцата, които трябва да са с размер L. От четвъртото яйце ще използвате за козунака само белтъка, а жълтъка ще ви трябва заедно с 1 с.л. олио за намазване на козунаците...
Как да си направим немска подправка за джинджифилов хлябКак да си направим немска подправка за джинджифилов хляб
03 Април
Тази специална подправка се изисква в много немски рецепти....
Немски щоленНемски щолен
01 Ноем.
Немският щолен е готов....
Немски наденичкиНемски наденички
12 Юни
Немските наденички са много вкусни....
Немски козунакНемски козунак
21 Юни
Обърнете в чиния немския козунак и го поръсете с пудра захар....