Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционен немски чийзкейкТрадиционният немски чийзкейк е много вкусен.
Да ви е сладко!...
06 Август
Традиционен немски кекс КугелхопфГотовият традиционен немски кекс Кугелхопф трябва да почине пет минути във формата и после може да го обърнете върху решетка да изстива.
Щом е охладен, поръсете с пудра захар....
26 Юли
Традиционни немски супиНемските супи са вкусни и хранителни и със сигурност ще изненадате близките си, като приготвите традиционна супа от немската кухня.
Много вкусна супа е телешкият айнтопф....
14 Август
Немски сладък хлябМлякото се загрява на котлона със захарта и солта. Добавят се две трети от маслото и щом сместа кипне, се сваля от огъня и се оставя да изстине.
Добавя се маята и на порции се добавя брашното. Добавя се водата и се омесва...
23 Март
Традиционен плосък арменски хлябЗапочнете приготвянето на този арменски хляб със стопляне на 125 мл от вода и разтварянето на маята вътре заедно с 2 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте, покрийте с фолио и оставете настрани.
В купа пресейте брашното, добавете...
30 Юли
Немски обреден хляб - Коледен ЩоленЗатоплете прясното мляко леко на котлона и в него прибавете маята и една чаена лъжица захар. Оставете на топло за 15 минути, докато маята втаса. През това време пресейте брашното, сложете захарта, ванилиите, кората от лимона...
22 Ноем.
Запеканка с хляб по немскиНарязваме пушените гърди и в сух тефлонов тиган ги запържваме докато се зачервят.
Изваждаме ги от тигана и в отделената от тях мазнина изпържваме лука нарязан на ситно.
Нарязваме хляба на филии с дебелина около 1...
01 Дек.
Традиционен козунак с хляб и стафидиЗатоплете фурната на около 180 градуса. Намажете с масло кръгъл съд за печене /желателно е да е глинен/.
В малка купа смесете канелата, кафявата захар, стафидите и солта. Напръскайте дъното на съда за печене с тази смес...
08 Април
Немски хляб Пумперникел - черното злато на ВестфалияХлябът може да се продава само с това наименование, ако производственият процес - от смесването на тестото до печенето, се извършва във Вестфалия, районът, където ръжта е традиционна култура, а хлябът се пече повече от...
20 Март
Традиционен ФъчМлякото, маслото, захарта, какаото и ванилийката се бъркат на слаб огън, докато се разтопят маслото и какаото. Когато това стане, сместа се отделя от котлона и оставя настрана.
В голяма купа се разбиват яйцата. Прибавят...
09 Ноем.
9
Традиционен зелникНарязваме си зелето и лука на ситно.
В дълбок тиган задушаваме първо лука, след това добавяме зелето.
Добавяме солта, черния пипер и за обичащите пикантно може да добавите сухо, едро чили.
Задушаваме зелето до прозрачност...
24 Февр.
Традиционен ошавТози традиционен ошав е сред задължителните ястия на трапезата за Бъдни вечер....
20 Февр.
Традиционен козунакМаята се активира в купа със затопленото мляко, лъжица захар и лъжица брашно. Останалото брашно се пресява поне два пъти. Към него се прибавя настърганата кора на един лимон.
Яйцата се разбиват със захарта и се прибавят...
19 Април
Традиционен КачамакЦаревичния грис първо трябва да се свари. За целта един литър вода се слага в по- голяма тенджера да заври. След като водата заври, се прибавя към нея една супена лъжица сол /може и повече, лично на мен ми беше безсолно/....
18 Септ.
6
Традиционен КозунакИзвадете всички продукти на стайна температура, най-вече яйцата, които трябва да са с размер L. От четвъртото яйце ще използвате за козунака само белтъка, а жълтъка ще ви трябва заедно с 1 с.л. олио за намазване на козунаците...
24 Април
11
Традиционен ТараторОбелете краставиците, като оставите само тънки резки от тъмно зелената част, което ще придаде по-приятен вид на таратора. Настържете я или я нарежете на ситни кубчета.
Разбийте 2 кофички кисело мляко добре и ги сипете...
02 Август
8
Традиционен кексСмесват се олиото и захарта и се разбиват. След това се добавят яйцата и брашното. Прибавя се газираната вода с бакпулвера и ванилията и се разбива до гладка смес.
Накрая се добавят орехите и сместа се нанася в силиконов...
28 Юли
1
Традиционен КозунакИзвадете всички продукти на стайна температура, най-вече яйцата, които трябва да са с размер L. От четвъртото яйце ще използвате за козунака само белтъка, а жълтъка ще ви трябва заедно с 1 с.л. олио за намазване на козунаците...
24 Април
11
Как да си направим немска подправка за джинджифилов хлябТази специална подправка се изисква в много немски рецепти....
03 Април