Джинджифиловият хляб е традиционно ястие по време на Коледните празници в много страни. Германия обаче се отнася по-сериозно към неговото приготвяне от повечето страни и дори има комбинация от подправки, специално предназначена за тези празници.
Тази специална подправка се изисква в много немски рецепти. Тя се приготвя от познати и достъпни съставки, така че лесно можете да си я приготвите вкъщи и да изпълните както кухнята, така и целия си дом с коледен аромат.
Той със сигурност ще внесе коледния дух и във вас. Немците я наричат сладникава подправка, но предвид че е за Коледа, ще приемем, че е нормално.
Състав на коледната подправка:
2 с.л. канела
2 с.л. карамфил
1/2 ч.л. бахар
1/4 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. кардамон
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. анасон
Начин на приготвяне:
Добър вариант е подправките, които могат да се смелят на момента, да се използват така, а не купени готови от магазина. Това ще подсили аромата и резултатът ще е много по-добър. След като се смелят, се пресяват през ситно сито и се смесват с останалите внимателно. След това се пресипват в херметически затворен съд и се съхраняват на тъмно място.
Хубавото на тази Натруфена подправка е, че се приготвя много лесно, съставките са лесни за откриване, а крайният резултат е невероятен.
Тази подправка може да се използва във всякакъв вид бисквити и сладкиши, предвидени за коледните празници. Подходяща е и за тиквени пайове и десерти, като по много приятен начин ще подчертае вкуса и аромата им.
Като цяло можете да експериментирате с нея по всякакъв начин, като така ще обогатите коледната трапеза с нещо невероятно вкусно. И още по-хубаво - ще внесете в дома си аромат, който ще ви напомня за коледните празници и когато го използвате, ще се чувствате щастливи с асоциациите, които той ще ви носи.
Коментари