Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си направим хляб от смлени семена

Как да си направим хляб от смлени семена

Как да си направим хляб от смлени семена
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Приготвянето на хляб от смлени семена е чудесен начин да се насладите на питателна и безглутенова алтернатива на традиционния пшеничен хляб.

Ето ръководство стъпка по стъпка как да направите хляб от смлени семена.

Съставки за хляб от семена

1 ч.ч. смлени семена (като лен, чиа, слънчоглед или комбинация)

1/2 ч.ч. брашно без глутен (като бадемово брашно или кокосово брашно)

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.ч. масло (като зехтин или кокосово масло)

4 яйца

1/4 ч.ч. вода

Кето хляб

По желание: мед или кленов сироп за сладост

Приготвяне на хляб от семена

Загрейте фурната си до 175°C и пригответе тава за хляб, като я постелете с хартия за печене.

В голяма купа за смесване смесете смлените семена, безглутеново брашно, сол и бакпулвер.

В отделна купа за смесване разбийте заедно олиото, яйцата и водата. Ако искате хлябът без мая да е по-сладък, можете също да добавите супена лъжица или две мед, кленов сироп, кокосова захар на този етап.

Изсипете мокрите съставки при сухите съставки и разбъркайте, докато сместа се смеси добре.

Оставете сместа да престои няколко минути, за да могат смлените семена да абсорбират течността.

Изсипете сместа в подготвената форма за хляб и загладете горната част с шпатула.

Печете хляба в предварително загрята фурна за 40-45 минути или докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста.

След като хлябът е готов, оставете го да изстине в тавата за 10 минути, преди да го извадите от формата и да го прехвърлите върху решетка, за да се охлади напълно.

След като пълнозърнестият хляб се охлади, нарежете го и го сервирайте с любимите си гарнитури като масло от ядки, авокадо или конфитюр.

Още съвети при приготвянето на хляб от смлени семена

Хляб от смлени семена

- Експериментирайте с различни видове смлени семена, за да намерите вкуса и текстурата, които предпочитате;

- Не забравяйте да оставите хляба да се охлади напълно, преди да го нарежете, за да не се разпадне;

- Този хляб е най-добре да се съхранява в херметически затворен съд в хладилник и може да се претопли във фурна или тостер.

В заключение, правенето на хляб от смлени семена е здравословен и вкусен начин да се насладите на алтернатива на хляб без глутен. С тази проста рецепта за хляб от семена можете да се насладите на пресен домашен хляб, който е пълен с хранителни вещества и вкус.

Вижте още идеи за кето хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest