Немските супи са вкусни и хранителни и със сигурност ще изненадате близките си, като приготвите традиционна супа от немската кухня.
Много вкусна супа е телешкият айнтопф.
Необходими продукти: 1 литър месен бульон, 500 грама телешко месо, 800 грама консервирана царевица, 50 грама ориз, 3 супени лъжици масло, 2 глави лук, 1 стрък праз лук, 1 червена чушка, 3 стръка целина, 1 връзка магданоз, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на кубчета и се запържва в маслото. Лукът се нарязва на ситно, добавя се към месото и се запържва до златисто. Всичко се залива с бульон и се вари 15 минути под капак.
Зеленчуците се нарязват и се добавят в бульона. Добавят се царевицата и оризът и всичко се вари 10 минути под капак. Супата се подправя с нарязания магданоз, солта, черния пипер и индийското орехче.
Бирената супа с картофи и кренвирши е много хранителна и вкусна.
Необходими продукти: 1 яйце, 100 милилитра прясно мляко, 60 милилитра бира, 100 грама хляб, 1 морков, 30 грама корен от целина, 2 супени лъжици масло, 2 картофа, 1 литър месен бульон, 2 кренвирша, черен пипер и сол на вкус, магданоз.
Начин на приготвяне: Морковът и целината се нарязват на кубчета и се запържват в маслото. Добавят се нарязаните на кубчета картофи, леко се запържват и се заливат с бульон. Добавя се черният пипер и солта. От хляба се приготвят крутони.
Супата се застройва със смес от бира, мляко и яйце. Застройката се добавя към част от бульона и след това се смесва с горещата супа. При сервиране към супата се добавят сварени и нарязани кренвирши. Супата се поръсва с нарязан магданоз и се добавят крутоните.
Бирената сладка супа е традиционна за немската кухня.
Необходими продукти: 2 чаши светла бира, 2 чаши прясно мляко, 1 чаша течна сметана, 1 супена лъжица царевично нишесте, 3 супени лъжици захар, щипка сол, 100 грама стафиди, 3 жълтъка, 1 чаена лъжичка канела.
Начин на приготвяне: Смесват се бирата, млякото и сметаната. Част от сместа се смесва с нишестето. Към останалата смес се добавят солта, захарта и стафидите.
Всичко се слага на огъня и се кипва. Добавя се нишестето и след като кипне, се сваля от котлона. Добавят се жълтъците, захарта и канелата. Сервира се с кротони.
Коментари