Баварски крем
Необходими продукти: 1 ч. ч. прясно мляко, 1 с. л. захар, 1 яйце, половин ч. л. желатин, 1 ч. ч. сметана, 2 с. л. пудра захар, 1 ванилия, 1 ч. л. олио.
Начин на приготвяне: Желатинът се накисва предварително в студена вода, след което жълтъкът се разбива със захарта. Към тях постепенно се прибавят млякото и ванилията. Тази смес се слага на котлона да ври, докато започне да се сгъстява. Бърка се непрекъснато и накрая се прибавя желатинът докато се разтвори. Всичко се прецежда и се оставя да се охлади.
Сметаната се разбива с пудрата захар. Всичко се смесва с крема, който се изсипва в намазаните с олио формички. Може да бъде сервиран със захаросани плодове, бисквити или разбита сметана.
Дребни немски сладки
Необходими продукти: 300 г брашно, 150 г пудра захар, 1 яйце, 200 г изстудено масло, 1 ванилия, 1 щипка сол, индийско орехче и канела на вкус.
Начин на приготвяне: В купа се изсипва брашното и се смесва със захарта и ванилията. По средата се прави кладенче, в което се слага яйцето. Върху него се начупва на парченца маслото, добавя се индийското орехче, солта и канелата и всичко се размачква добре до получаването на пухкаво тесто.
То се увива във фолио и се оставя в хладилника за около 1 час. След това върху намазан с брашно кухненски плот разточвате тестото и правите от него каквито формички поискате, които печете за около 10 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като са готови, можете да ги поръсите с ванилова захар или да ги полеете с шоколад.
Немски шоколадови бонбони
Необходими продукти: 100 г смлени орехови ядки, 1 белтък, 100 г пудра захар, 100 г шоколад, 1 ч. л. кафе.
Начин на приготвяне: Шоколадът се разделя на две равни части. едната част се рендосва, а другата се разтопява на водна баня и се смесва с кафето. Захарта се разбива с белтъка и към тях се прибавят смлените ядки.
От така получената смес се оформят малки топчета, които се потапят в разтопения шоколад, а после се овъргалят в рендосаният шоколад. Вместо шоколад, можете да ги овъргаляте и в кокосови стърготини. Оставят се да изсъхнат и са готови за сервиране.
Коментари