Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Диабетични млечни десерти

Диабетични млечни десерти

Крем за диабетици
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
122.00 лв.

Млякото и млечните продукти са полезни за хора от всички възрасти, но все пак, ако страдате от някакво заболяване, е добре да внимавате с тях или да се научите по какъв начин да ги консумирате. Такъв е и случаят при хората, страдащи от диабет, които трябва да наблягат на консумацията на изварата и на по-ниско калоричните млечни продукти.

Ето какви млечни вкусотии можете да се научите да приготвяте, ако страдате от диабет и се налага да консумирате диабетични млечни ястия:

Диабетични бисквити

Бисквити за диабетици

Необходими продукти: 75 г извара, 50 г овесени трици, 100 г смлени бадемови ядки, 2 яйца, 20 г масло, изкуствен подсладител по избор

Начин на приготвяне: Към разбитите жълтъци се прибавят последователно триците, ядките, изварата, изкуственият подсладител (ако е необходимо, той се разтваря в малко вода) и белтъците. Всичко се разбърква и от тази смес се прави тесто, което се слага в пош и от него се шприцоват малки кръгчета върху хартия за печене. Бисквитите за диабетици се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.

Диабетичен крем

Млечни десерти за диабетици

Необходими продукти: 500 мл нискомаслено прясно мляко, 4 белтъка, изкуствен подсладител

Начин на приготвяне: Към разбитите на сняг белтъци се добавя малко вода. Млякото се слага да заври и в него се разтваря подсладителят. Белтъците също се разбиват на сняг, охладилото се мляко се изсипва внимателно към тях, а накрая се добавят и жълтъците. Така полученият крем за диабетици се разбърква леко и се пече на водна баня, докато се сгъсти.

Диабетични тиганици с извара

Мекички за диабетици

Необходими продукти: 330 г извара, 50 г масло, 2 яйца, изкуствен подсладител

Начин на приготвяне: Разбитите яйца се смесват с размачканата извара и изкуственият подсладител. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. С по-голяма супена лъжица се сипва от приготвеното течно тесто в нагорещено олио и се пържат мекици, които се слагат върху кухненска хартия, за да може да се отцеди мазнината. Тиганиците могат да бъдат сервирани заедно с нискомаслен млечен крем.

За приготвянето на гореизброените рецепти можете да използвате какъвто желаете изкуствен подсладител, но не и захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен