Има някои храни, които съдържат алергени - мляко и млечни продукти, яйца, соя, ядки, шоколад, гъби, бобови изделия, ягоди и плодове с мъх.
За рецепти без алергени ви препоръчваме кремсупа от тиквички, агнешко с кускус без яйца, пиле с картофи, ориз със зеленчуци, а кексът без яйца е добър вариант за десерт. Освен това ви предлагаме да пробвате тези лесни, икономични и вкусни палачинки, които са без алергени и които ще дадат вкусен завършек на вашето хапване.
Палачинки без яйца и мляко
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте водата със солта, захарта и брашното. Трябва да се получи рядко тесто, към което добавете содата и олиото и разбъркайте отново.
2. Оставете съда покрит и на топло за около 10 минути.
3. Загрейте добре тефлонов тиган, намазан с олио, и изпържете палачинките, като слагате по 1 черпак от сместа.
4. Поднесете с масло, мед, сладко или солена плънка по избор.
При приготвянето на сладкиши яйцата може да се заменят с банан, а оризовото мляко е добра алтернатива на кравето мляко, така че вкусен десерт или вечеря може да се приготвят в доста варианти.
Коментари