Тайните на перфектното тесто

Тайните на перфектното тесто

6

Независимо дали приготвяте тесто за пици, торти, кексове, дребни сладки, мекици и бухтички е важно не само да подбирате качествени продукти, но и да спазвате някои основни правила при приготвянето му...

1

Тесто

Търсиш информация за Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Тесто.
Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

 

Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не...

Да си направим парено тесто

Да си направим парено тесто

 

Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре. Пареното тесто става пухкаво и...

Замразяване и размразяване на тесто

Замразяване и размразяване на тесто

1 

Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате...

Как се прави маслено тесто

Как се прави маслено тесто

 

Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова...

Как се прави захарно тесто

Как се прави захарно тесто

5 

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате...

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Идеалната консистенция на кексовото тесто

 

Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени мазнина, мляко, различни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и други продукти. Обикновено то се приготвя с...

Как да приготвим бисквитено тесто?

Как да приготвим бисквитено тесто?

2 

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта Добуш, така и за много бисквити, кексове, рула, петифури и...

Учени: Готовото тесто е вредно

Учени: Готовото тесто е вредно

3 

Изследване на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показа, че готовото тесто, което се продава в магазините, може да доведе до сериозен риск за здравето. Щатските учени, провели...

Как се правят варено и парено тесто

Как се правят варено и парено тесто

 

Варено тесто Вареното тесто се смята за вълшебно от кулинарите. Това е така, тъй като е най-лекото и въздушно тесто, от което се правят бухти, толумбички, еклери, гевреци и др. То е изключително лесно за...

Разликата между кроасаново и бутер тесто

Разликата между кроасаново и бутер тесто

 

Кроасановото тесто и бутер тестото си приличат по това, че и двата вида тесто се разцепват на пластове, когато се пекат. Разликата в чисто вкусовите усещания е, че кроасановото тесто е по-меко и въздушно, а бутертестото...

Как да приготвите идеалното тесто за пай?

Как да приготвите идеалното тесто за пай?

 

По принцип пайовете и плодовите пити се приготвят от едно и също тесто - маслено. То разбира се търпи различни подобрения, като към него може да се прибавят какао, смлени орехи или бадеми, сметана, извара...

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest