Тайните на перфектното тесто

Тайните на перфектното тесто

6

Независимо дали приготвяте тесто за пици, торти, кексове, дребни сладки, мекици и бухтички е важно не само да подбирате качествени продукти, но и да спазвате някои основни правила при приготвянето му...

1

Тесто

Търсиш информация за Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Тесто.
Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

 

Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не...

Как се прави маслено тесто

Как се прави маслено тесто

 

Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова...

Замразяване и размразяване на тесто

Замразяване и размразяване на тесто

1 

Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате...

Учени: Готовото тесто е вредно

Учени: Готовото тесто е вредно

3 

Изследване на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показа, че готовото тесто, което се продава в магазините, може да доведе до сериозен риск за здравето. Щатските учени, провели...

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Идеалната консистенция на кексовото тесто

 

Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени мазнина, мляко, различни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и други продукти. Обикновено то се приготвя с...

Как се прави захарно тесто

Как се прави захарно тесто

5 

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате...

Как да приготвим бисквитено тесто?

Как да приготвим бисквитено тесто?

2 

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта Добуш, така и за много бисквити, кексове, рула, петифури и...

Да си направим парено тесто

Да си направим парено тесто

 

Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре. Пареното тесто става пухкаво и...

Да си направим курабии от захарно тесто

Да си направим курабии от захарно тесто

 

За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране. Захарно тесто Необходими продукти...

Тайната на перфектното тесто за пица

Тайната на перфектното тесто за пица

6 

Тестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто. Необходими са 4 чаени чаши...

Как да си направим бутер тесто

Как да си направим бутер тесто

 

Класическият начин за приготвяне на бутер тесто в домашни условия отнема прекалено дълго време – над пет часа. Съществува и бърз начин за приготвяне на бутер тесто. Ако искате да направите тесто по класическата...