Днес за първи път приготвих за дъщеря ми пюре с пъщарнак и картоф,първата ми мисъл беше,че ми напомня по аромат на морков,но някък сладнеещ...благодаря за подробната информация за този зеленчук!
Отне ми повечко брашно, но може би заради яйцата които бяха по-големи или зарази това,че лъжиците с кисело мляко имаха връх.Гевречетата ми излязоха на половина, явно съм ги правила по дебелички или по големи,незнам...но работата с тесто е доста често неточна наука ;) Абе явно е трябвало да са по мънички гевреченцата :D
Познайте, този натриев глутамат се намира в зеленчуковата пикантина! Затова толкова ни харесва :D Преди малко случайно се загледох в съдаржанието на пакетчето - от известно време се опитвам да не готвя с него, а преди ми беше подправка номер едно. И сега знам защо съм я харесвала толкова!:)
Ха ама май отново излязох във всичко на опъки. Мразя странни съчетания, обичам някой морски дарове, но не обичам да ям много риба. Не бих яла месо което е недопечено :0 и обичам много сладко и пици! Не е задължително да изглежда яденето като от гурме, а е достатъчно да изглежда просто вкусно и да ухае добре. Не обичам и много люто и странни подправки. Само познаха,че обичам да опитвам нови неща тъй като съм си любопитка и би ми харесало да обикалям света и да си хапвам разни национални специалитети.
Моите коментари