Моите форумни теми

Радомира МихайловаКолко често ходите на ресторант?
А когато отидете какво си поръчвате? Не ви ли хваща мъничко яд, че нещата които ви сервират може да си ги приготвите вие и то в по-големи количества за по-малко пари? Или гледате да си избирате храни, които у дома не правите?
Радомира МихайловаКакво мислите за млечната кухня?
В един момент вече можете да запишете детето си на такава кухня, но започвате да се колебаете. До сега сте се справяли добре, макар и да е имало вероятно моменти когато едва сте смогвали с времето или сте се чудили какво точно да предложите на вашия мъник. Та мисълта ми е за или против такава кухня сте...Като се замисля там храната би трябвало да е съобразно приготвена и разнообразна и балансирана, така като трудно се постига у дома и не защото не можем, а просто забравяме за някой възможности, неволно пропускаме храни и така. Пък и става въпрос само за обеда и следобедната закуска като малка отмяна, все пак закуската и вечерята си е от вас. Та пак да се върна на въпроса - какво мислите вие? :blush: Благодаря за отделеното време предварително!
Радомира МихайловаПравите ли у дома домашен хляб?
Правите ли у дома често домашен хляб? Изпробвате ли различни рецепти, като примерно за френски хляб или по-странни видове? Имате ли любим вид? С хлебопекарна или на ръка го месите, и как смятате, че се получава по-добре? Ако имате любима рецепта може да я споделите
Радомира МихайловаКакво основно консервирате за зимата?
Аз до сега честно не съм консервирала лично, помагам на майка ми и делим консервите после. Главно домати, царска туршия, люти чушки, и компоти от любимите ни плодове - ягоди, праскови, кайсии. Вие какви неща консервирате в буркани? Ако имате любими и сполучливи рецепти споделете моля! Тази година съм мераклийка да се пробвам да си консервирам сама.
Радомира МихайловаЛипсва ли ви нещо в кухнята, което мечтаете да имате?
Ако някой ви попита каква липсва във вашата кухня...какво удобство, а искате да го имате...какво ще е? При мен например сандвич тостер или кафемашина Dolce Gusto Второто е малко глезотия, ама кой не би искал да се поглези, ако има възможност?
Радомира МихайловаКак предпочитате да готвите - сам/а или някой да ви прави компания?
Как предпочитате да готвите, да има някой около вас да се върти и да ви прави един вид компания или сами да се вихрите из своята кухня без да бъдете прекъсвани. На мен честно и двата варианта си ги харесвам, но често зависи от моето настроение, а понякога...или през повечето време нямам право на избор :wink:
Радомира МихайловаИма ли начин да се приготвят оризови кори у дома?
Някой знае ли рецепта как мога да приготвя оризови кори. Знам, че се продават такива, но не намерих! Единствения вариант е да си поръчам от някой сайт, но излишно се оскъпява с доставката, та ако знаете начин да си ги приготвя у дома споделете. Чичко гугъл не ми помогна...само ми даваше рецепти