Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Странджанска Кухня

Странджанска Кухня

Открий всички 24 кулинарни идеи за странджанска кухня в Gotvach.bg.
Традиционен Странджански ЗелникТрадиционен Странджански ЗелникТрадиционният Странджански Зелник се пече около 40 ми. или до приятен загар в предварително загрята фурна на 175 градуса. Добър апетит!...
Кавърма по странджанскиКавърма по странджански
Кавърмата по странджански се поднася, докато е топла, в саханче или гювече....
Милинка по странджанскиМилинка по странджански
Замесваме тесто от продуктите, като отделяме жълтъка за намазване. Късаме топчета, които овалваме в олио. Подреждаме ги в тавата, като оставяме малко...
Зелник по странджанскиЗелник по странджански
При готовност извадете, напръскайте с вода и хубаво увийте в чиста кърпа, за да се задуши и омекне зелникът по странджански....
Кебап по СтранджанскиКебап по Странджански
1
Накрая добавяме нарязаните на ивички краставичките и чубрицата, задушавам още 5 минути и сервирам кебап по Странджански с гарнитура от картофи....
Лангиди по странджанскиЛангиди по странджански
3
Изпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване. Поднесете ги с мед....
Невероятни лангиди по СтранджанскиНевероятни лангиди по Странджански
1
Сиренето се нарязва на малки кубчета. В купа се разбиват яйцата. Добавя се прясно мляко, солта, захар, сода за хляб и накрая брашното, да се получи...
Свински кебап по СтранджанскиСвински кебап по Странджански
Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината. Последователно прибавяме нарязаните...
Постни картофки по странджанскиПостни картофки по странджански
Бърза рецепта за постни картофки по странджански - много вкусни!...
Апетитни баш странджански гюзлемиАпетитни баш странджански гюзлеми
Тази рецепта записах от баба Деля от Резово, чиято морска граница е, знаем, близо до турската ни съседка. Вкусът им ме впечатли, поради вкусния...
Агнешки кебап по странджанскиАгнешки кебап по странджански
2
Нарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото и малко вода. След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаните...
Пухкави катми по странджанскиПухкави катми по странджански
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към него...

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: