Gotvach.bg»Избрани Колекции»Оригинална Банска Капама
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Банска КапамаПечене
Под капака на гювеча слагаме фолио за печене, притиснато към главата на съда, за да не издиша под капака....
Капама в гърне
Залейте ги с виното и изпечете капамата в затоплена фурна до сготвяне на всички продукти.
Сервирайте капамата в гърне, докато е още топла....
Капама в тикваЗатваря се с капака пълнената тиква и се увива плътно с фолио.
Капамата в тиква се пече около 100 - 120 минути на 200 градуса....
1
Капама в гювечНа дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа.
Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и чубрица...
3
Пловдивска капама с телешко
Похлупваме пръстеният съд плътно с капак.
Слагаме ястието да се пече за 2 часа в умерена фурна....
Капама в Crock-pot
Накрая запичаме кавърмата във фурната за 20-30 минути, така както си е в съда, но без капака.
Лесната капама е готова....
Пилешка капама с гъбиОтстраняваме скилидките чесън и клончето от чубрица и поднасяме капамата топла....
3
Капама с прясно зелеЗелето нарязваме на ситно. В дълбок тиган задушаваме лука и ориза, като овкусяваме с червения и черния пипер.
Готовата плънка изсипваме при зелето...
2
Капама с домашен петел
Капамата се пече 1 час на 200 градуса да заври.
Намаля се за още 2 часа на 150 градуса.
Капамата с домашен петел е готова....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: