Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари (103)

Изпрати
Тори
Тори
25.07.2013 11:06
Статията е отчайваща, колкото и уменията на автора.
0
0
НИКИ
НИКИ
25.07.2013 09:15
това е най простата статия която съм чел
0
0
нели
нели
25.07.2013 07:30
...за "Добро утро" поредната тъпотия!!!
0
0
Кво значение има.
Кво значение има.
24.07.2013 05:38
Все бях чел простотии, но за добро утро направо си жалък "авторе". Как може да отхвърляш домашното мляко и да ми казваш, че пастьоризираното е по-добрия вариант. Да не говорим за магданоза и др...
0
0
sss
sss
23.07.2013 19:40
Аз имам един въпрос към автора на статията.Авторе напиши какво тогава трябва да ядем, че ако те слушаме трябва да измрем от глад. Дай го малко по спокойно :))
0
0
Жоро
Жоро
22.07.2013 00:03
Ако слушаме автора на статията,значи трябва да не ядем или да станем фанатици при храненето,а ако станем фанатици дали ще живеем над 100 години аааааааааааа
0
0
л
л
21.07.2013 19:36
Че то яденето си било цяла битка за оцеляване. Тези неща, които е написал авторът са верни, но е написано по такъв начин, че да те е страх да докоснеш магданоз. Човек цял живот се сблъсква с други същества около него - други хора, животни, бактерии, вируси. И колкото повече се сблъскваш с тях - толкова по-здрав имунитет изграждаш. Това, че от малки родителите ни ни говорят как микробите са най-страшните неща на света си личи много в статии като тази. Мислиш си, че като си си измил ръцете, и живееш в стерилна среда, но изобщо не е така.
1
0
Az
Az
17.07.2013 19:18
...и салмонелата не е вътре в яйцата, а върху черупката, така че преди консумация е достатъчно да се измият черупките отгоре, пък ако искате ги пийте...
0
0
Петя
Петя
13.07.2013 11:13
Това с маслините е вярно, недоузрели маслини се очернят, за да изглеждат узрели. Очернените маслини са указани, продават ги най-вече турците, но и при италианските и испанските го има на етикета Железен-Х-Глуконат (Е579) Железен-Х-Лактат (Е585). И двете субстанции се добиват от млечни киселини. Не е доказано да са вредни, но е задължително отбелязването на етикета. Аз не го купувам. А иначе: почти никоя от храните не е здравословна, какво толкова учудващо има в статията... Освен че бъка от погрешна изформация... Руската салата е опасна не заради картофите, а заради майонезата. Всичко опира до здравия разум на потребителя. Който е доживят до сега без да е бил натровен, явно си има нужния инстинкт за оцеляване! :) Приятен уикенд!
0
1
див
див
13.07.2013 07:38
по големи глупости не съм чел до ся :)
0
0