Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Сладки за диабетици

Сладки за диабетици

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Диетични сладки

Сладките за диабетици се приготвят без захар, но въпреки това могат да са много вкусни. Пригответе лесно и бързо сладки, които са подходящи за диабетици.

Сладките от овесени ядки са много вкусни и са безвредни за хората, които страдат от диабет.

Необходими продукти: 2 яйца, една трета от чаена чаша фруктоза, 100 грама маргарин, 2 чаени чаши овесени ядки, щипка сол, ванилия, 1 кафеена лъжичка бакпулвер.

Начин на приготвяне: Маргаринът се смесва с фруктозата и двата жълтъка. Добавят се овесените ядки и бакпулверът. Белтъкът се разбива на сняг със солта. Добавя се в сместа с овесените ядки и много бавно се разбърква.

Сладки без захар

Сладките се пекат върху хартия за печене, с която се постила тава. Тестото се разпределя върху хартията с помощта на две чаени лъжички, с които се правят малки купчинки.

Сладките се пекат 15 минути на 180 градуса. Когато извадите сладките от фурната, са меки, след това стават хрупкави. Ако се направят по-дебели сладки, вътрешността му ще остане мека.

Сладките от ръжено брашно също са подходящи за диабетици.

Необходими продукти: 300 грама ръжено брашно, 1 кафеена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 2 супени лъжици подсладител или фруктоза, 100 грама маргарин, 150 милилитра прясно мляко.

Начин на приготвяне: Брашното, солта, бакпулвера и подсладителя се смесват, добавят се маргаринът и прясното мляко. Тестото се меси, докато не стане меко и гладко.

Сладки за диабетици

Оставя се в хладилник за 1 час. След това се разточва на тънка кора, надупчва се на много места с вилица и се нарязва на ромбове. Пече се на 180 градуса в намазана с мазнина тава до златисто кафяв цвят.

Сладките с шоколад за диабетици са вкусни и лесни за приготвяне.

Необходими продукти: 120 грама шоколад за диабетици – може да се смесят 60 грама млечен и 60 грама натурален, 1 супена лъжица маргарин, 1 яйце, 1 кафеена лъжичка бакпулвер, 100 грама брашно, 2 супени лъжици подсладител.

Начин на приготвяне: Шоколадът се разтопява на водна баня и в него се добавя маргаринът. В друг съд се смесват брашното с бакпулвера.

Яйцето се смесва с подсладителя. Шоколадът се смесва с яйчената смес и се разбърква. Добавя се брашното с бакпулвера. Получава се меко тесто, което се оставя за половин час в хладилника.

От тестото се оформят малки топчета, овалват се в брашно и се притискат, за да станат плоски. Редят се на хартия за печене, с която е застлана тава. Пекат се 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest