Gotvach.bg»Съвети»Защо се пръскат картофените кюфтета?

Защо се пръскат картофените кюфтета?

LinaNLinaN
Новак
41426
Защо се пръскат картофените кюфтета?

Картофените кюфтета са бързо и вкусно ястие, но доста често при приготвянето им те се разпръскват и става картофена каша вместо кюфте. Причината за това може да е в самите картофи, но може и да е в начина на приготвяне. В следващите няколко реда ще ви разясня как се приготвят кюфтенцата без да се пръскат и разкашкват.

Първо трябва да сварим картофите и е много важно те да са с обелките. След като ги сварим се поставят в студена вода, за да се прекрати процеса на варене, тъй като той продължава и след изключването на котлона, поради горещата температура на картофите. Това улеснява и обелването.

След като ги обелим, добре е да се настържат на едро ренде в една купа и да прибавим сирене, яйце (4 яйца на 1кг.), брашно и чубрица за по-добра спойка. Омесваме ги хубаво и слагаме сместа в хладилника да стегне.

Когато вече е стегнала се оформят плоски кюфтета (около 1-1,5см.) и се овалват в брашно. Пържат се на силно загорещена мазнина до готовност. След изваждането е добре да ги сложим на салфетки за да се премахне излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати