Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Леща с балсамов оцетЛещата се накисва.
Лукът, морковът и чесънът (ако се ползва скилидка) се режат на дребно.
В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци около 5 минути.
Добавя се измитата леща с 2 чаши и половина вода.
Когато...
15 Май
Печени картофи с балсамов оцетОтгоре поръсваме първо със смесените балсамов оцет и соев сос, а след това с лъжичка сипваме равномерно и от сместа с горчица и майонеза....
13 Юни
Телешки дроб с балсамов оцетВключете фурната на ниски градуси. Обелете лука и го нарежете на тънки шайбички. Загрейте половината зехтин и запържете лука за около минута, като го разбърквате.
Сложете капак и задушавайте още 5-6 минути, след което...
11 Февр.
Балсамов оцетИстория на балсамовия оцет
В Модена са запознати с ценните качества на балсамовия оцет още през Средновековието....
13 Юни
1
Риба на скара с балсамов оцетНапръскайте я с балсамов оцет и я оставете за около 30 минути да престои....
08 Април
Сладко от ягоди с балсамов оцетИзчистете ягодите - за предпочитане е ягодите да не се мият, избършете ги леко с влажна кърпа
Сложете ги в купа и прибавете захарта, оставете така 10 часа.
След това поставете ягодите със захарта на среден огън да...
18 Януари
Пържоли с мента и балсамов оцетМесо полейте с балсамов оцет, една чаена лъжичка зехтин и се поръсва с лимонови кори.
Сложете във фурната за седем до десет минути. Като са готови, ги нарязваме с остър нож на малки парчета с дебелина 1-1.5 см....
10 Януари
Скариди с балсамов оцет и маслоДобавяме балсамовия оцет и изчакваме половин минута да се редуцира.
Прехвърляме скаридите с масло в чиния и поръсваме с копър.
Рецептата за Скариди с балсамов оцет и масло е изпълнена!...
09 Май
Тиквички с чесън и балсамов оцетПоръсваме с балсамовия оцет и сервираме Лесно, вкусно и полезно!...
08 Септ.
Заек с домати и балсамов оцетСлед двадесетата минута от печенето може да полеете заека с още 2-3 с.л. балсамов оцет....
25 Февр.
Свински пържоли с балсамов оцет и маслиниСвинските пържоли с балсамов оцет и маслини са готови....
29 Май
Бъркани яйца с лук и балсамов оцетПреди да се сготви лукът, докато е още хрупкав, наливам балсамов оцет на око и изчаквам да се редуцира.
Междувременно съм разбъркал яйцата с подправките и когато течността се изпари леко ги добавям към ястието....
04 Окт.
Свински ребра с балсамов оцет и горчицаСвинските ребра с балсамов оцет и горчица са уникално вкусни....
03 Дек.
Зеленчуци с балсамов оцет и кленов сиропОтрежете долните краища на стръковете аспержи. Разрежете морковите и тиквичките на три парчета. Почистете чушките от семките и ги нарежете по дължина на 8 парчета. Обеления лук разрежете на 8 триъгълни парчета, като не разрязвате...
17 Май
Телешки дроб с балсамов оцет и бяло виноОвкусете брашното със салвията, сол и черен пипер. Оваляйте черния дроб. Загрейте 2 с.л. от зехтина и половината масло и изпържете лука. Извадете го.
Загрейте оставащия зехтина и маслото, добавете дроба и го изпържете...
12 Септ.
Свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцетСервирайте свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет с червено вино по ваш избор....
20 Окт.
Свински пържоли със сос от лук шалот и балсамов оцетПържете около минута и прибавете балсамовия оцет, пилешкия бульон и мащерката.
Гответе соса на котлона около 7 мин., като разбърквате от време на време. Отстранете тигана от котлона и добавете маслото в соса....
01 Април
Причини да използваме балсамов оцетНека да разгледаме потенциалните ползи за здравето на балсамовия оцет:
1. Подобрява здравето на кожата....
01 Март
Повече за балсамовия оцетНа пазара можем да намерим много различни видове балсамов оцет като всички те са на различни цени....
20 Дек.
Неоспорими ползи от балсамовия оцетПравени са много проучвания на качествата на балсамовия оцет в сравнение с другите видове оцет, както и с други продукти, и изводите говорят за многобройни полезни качества на течността....
17 Януари
Неоспорими ползи от балсамовия оцетНеоспорими ползи от балсамовия оцет
Когато готвим с балсамов оцет, е важно да отбележим някои важни неща:
- когато се подлага на термична обработка, той става все по-сладък, за разлика от неговата киселинност;
- не...
15 Април